ЈАВЕН ПОВИК за доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженија и правни лица во областа на спортот од Општина Делчево за 2018 година

Печати
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Минати конкурси

ЈАВЕН ПОВИК за доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженија и правни лица во областа на спортот од Општина Делчево за 2018 година

Со цел да се зацврсти и унапреди соработката на Општината со спортските организациии да се придонесе во развојот на спортот на локално ниво, Општина Делчево ќе врши распределба на средства од Буџетот на Општината за 2018 година кои сенаменетизфинансиска помош  на спортски клубови, спортски здруженија и  правни лица во областа на спортот согласноПравилникот за условитеначинот и постапкатаза доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженијаправни лица во областа на спортот и здруженија на граѓани (Сл.гласник на Општина Делчево бр.2/2018) и согласно утврдените критериуми објавени во овој повик.

Се повикуваат ситеспортски клубови, спортски здруженија, спортски клубови во рамките на основните училишта и средното училиште и  правни лица во областа на спортот кои се  регистриранина подрачјето на Општина Делчево, да достават свои апликации во предвидениот рок. 

За подетални информации можете да го прочитате Јавниот повик на следниот линк

 ПРИЈАВА За аплицирање на јавен повик за доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженија иправни лица во областа на спортот од Општина Делчево за 2018 година


Share/Save/Bookmark