Актуелности од општина Делчево (кликни на соодведната информација за детален преглед)

Previous Следно
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
 • 32
 • 33
 • 34
 • 35
 • 36
 • 37
 • 38
 • 39
 • 40
 • 41
 • 42
 • 43
 • 44
 • 45
 • 46
 • 47
 • 48
 • 49
 • 50
 • 51
 • 52
 • 53
 • 54
 • 55
 • 56
 • 57
 • 58
 • 59
 • 60
 • 61
 • 62
 • 63
 • 64
 • 65
 • 66
 • 67
 • 68
 • 69
 • 70
 • 71
 • 72
 • 73
 • 74
 • 75
Одржана 36 Седница на Советот на Општина Делчево Одржана 36 Седница на Советот на Општина Делчево Советниците на денешната редовна 36 Седница на Советот го усвоија Заклучокот за извршувањето на Буџетот за п...
За прв пат поставени контејнери за комунален отпад во Разловци За прв пат поставени контејнери за комунален отпад во Разловци Девет нови контејнери, денеска се поставија во најоддалеченото село во Општина Делчево, Разловци, со што за ...
Општина Делчево дел од Програмата РОМАКТЕД Општина Делчево дел од Програмата РОМАКТЕД Општина Делчево е дел од заедничката Програма на Советот на Европа и ЕУ, РОМАКТЕД, што значи Програма за про...
Потпишан Меморандумот со Владата за големиот инфраструктурен проект во Делчево Потпишан Меморандумот со Владата за големиот инфраструктурен проект во Делчево   Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска во Владата на РСМ заедно со градоначални...
 ИЗВЕСТУВАЊЕ ИЗВЕСТУВАЊЕ Согласно со насоките од Генералниот секретаријат од Владата на Република Северна Македонија, Општина Делчево...
Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови Јавен повик за доставување на иницијативи за изработка на Урбанистички планови Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр.199/2014,42/...
РЕШЕНИЕ за свикување на 36. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 36. редовна седница на Советот на Општина Делчево Врз основа на член 39 став 2 ичлен 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002), како...
Општина Делчево ја организираше првата обука за родова сензибилизација Општина Делчево ја организираше првата обука за родова сензибилизација Наставници од трите образовни институции од градот денеска присуствуваа на обуката за родова сензибилизација...
Ученици од ООУ „Св.Климент Охридски“ во посета на Општина Делчево Ученици од ООУ „Св.Климент Охридски“ во посета на Општина Делчево Кои се надлежностите на една опшптина, дали има екопатроли, каде ќе се наоѓа филтер- станицата за вода во Де...
Обука за родова сензибилизација на наставниот кадар во Делчево Обука за родова сензибилизација на наставниот кадар во Делчево Согласно со Програмата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Делчево и работа на КЕМ за 2020 год...
Делчево одбележа 76 години од Февруарскиот поход Делчево одбележа 76 години од Февруарскиот поход    Планинари од Делчево, Берово и Пехчево, заедно со претставници од институции и здруженија на г...
Одбележан Денот на мајчиниот јазик во Делчево Одбележан Денот на мајчиниот јазик во Делчево Учениците и наставниците од ООУ „Ванчо Прке“ во соработка со Јавната локална библиотека „Илинден“ денеска го...
Се чисти просторот на селските гробишта во Разловци и Тработивиште Се чисти просторот на селските гробишта во Разловци и Тработивиште   Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве активно работат на расчистување на селските гробишта во селата Траб...
Нови контејнери во Делчево Нови контејнери во Делчево Прв пат по повеќе од една деценија, набавени се нови садови за отпад во Општина Делчево. За подобрување на с...
Интернационален тендер за фотоволтаичната централа и прочистителната станица за вода во Делчево Интернационален тендер за фотоволтаичната централа и прочистителната станица за вода во Делчево Единицата за управување со проектот „Водоснабдување на Делчево“ на својот шести состанок ги даде проекциите ...
Планинарски марш на Голак по повод 76 години од Февруарскиот поход Планинарски марш на Голак по повод 76 години од Февруарскиот поход По повод 76-годишнината од Февруарскиот поход, Општина Делчево организира планинарски марш до планината Гола...
Се градат пристапните рампи на пешачкиот мост во Делчево Се градат пристапните рампи на пешачкиот мост во Делчево   Интензивно се работи на изградбата на пристапните рампи на првиот пешачки мост на реката Брегалница. С...
Продолжи доизградбата на соборниот храм „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево Продолжи доизградбата на соборниот храм „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево Со изградба на кровната конструкција, денеска започна втората фаза од доизградбата на соборниот храм „Свети ...
Обезбедени средства за доизградба на кровната конструкција на Спомен-домот „Разловечко востание“ Обезбедени средства за доизградба на кровната конструкција на Спомен-домот „Разловечко востание“ Во рамките на Програмата за изградба на нови објекти и за реконструкција, санација и адаптација на постојнит...
Заменик-амбасадорт на Сојузна Република Германија во посета на Делчево Заменик-амбасадорт на Сојузна Република Германија во посета на Делчево Во работна посета на Општина Делчево денеска престојува заменик- амбасадорот на Сојузна Република Герма...
Стипендистите ги добија решенијата Стипендистите ги добија решенијата Учениците и студентите од Делчево кои ќе добиваат стипендии од Општина Делчево за учебната 2019/2020 година ...
Одржана 35 Седница на Советот на Општина Делчево Одржана 35 Седница на Советот на Општина Делчево Советниците на денешната Седница на Советот донесоа повеќе програми за работа за 2020 година и усвоија извеш...
Aмбасадорката на Велика Британија г-ѓа Рејчел Галовеј во работна посета на Делчево Aмбасадорката на Велика Британија г-ѓа Рејчел Галовеј во работна посета на Делчево Денес во посета на Делчево беше амбасадорката на Велика Британија г-ѓа Рејчел Галовеј. На работниот состанок...
Се расчистува снегот од коловозите и тротоарите на градските улици Се расчистува снегот од коловозите и тротоарите на градските улици Екипите на ЈПКД „Брегалница“ и Економскиот оператот „Еуро-бетон“ с. Град кој е задолжен за зимско одржување ...
РЕШЕНИЕ за свикување на 35. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 35. редовна седница на Советот на Општина Делчево Врз основа на член 39 став 2 и член 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002), как...
Директорот на Царинска управа, Ѓоко Танасовски во посета на Општина Делчево Директорот на Царинска управа, Ѓоко Танасовски во посета на Општина Делчево Денеска во посета на Општина Делчево беше директорот на Царинска управа, Ѓоко Танасовски. На средбата разг...
Општина Делчево со пригодна свеченост ја одбележа 148-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев Општина Делчево со пригодна свеченост ја одбележа 148-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев Општина Делчево со пригодна свеченост ја одбележа 148-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев, идеолог, орган...
Чистење на еднекот Грозданец и диви депонии во блиската околина Чистење на еднекот Грозданец и диви депонии во блиската околина   Во согласност со Годишната програмата на Општина Делчево за регулација на речните корита и водотеци ка...
Започна изградбата на градската капела во Делчево Започна изградбата на градската капела во Делчево Со дислокација на подземната инфраструктура на локацијата предвидена за изградба на градската капела кај гра...
Тендер за изградба на улици вреден 12 милиони денари Тендер за изградба на улици вреден 12 милиони денари Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за јавна набавка на работи за изградба на ули...
ЈАВЕН ПОВИК за доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженија и правни лица во областа на спортот од Општина Делчево за 2020 година ЈАВЕН ПОВИК за доделување на финансиска помош на спортски клубови, спортски здруженија и правни лица во областа на спортот од Општина Делчево за 2020 година Врз основа на член 5 од Правилникот за условите, начинот и постапката за доделување на финансиска помош на с...
Осветени водите на река Брегалница во Делчево Осветени водите на река Брегалница во Делчево Васил Панчовски денеска беше најсреќен и највешт и успеа од триесетината момчиња кои се фрлија во студените ...
Подготовки за верскиот празник Водици Подготовки за верскиот празник Водици   Привршуваат подготовките за чествувањето на православниот христијански празник Св. Богојавление-Води...
Повик за поднесување на понуди (ППП) - ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) Повик за поднесување на понуди (ППП) - ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИТЕ УСЛУГИ (MSIP) Повик за поднесување на понуди (ППП) - РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА  МАКЕДОНИЈА ПРОЕКТ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА ОПШТИНСКИ...
Се гради крак од канализацја во с. Град Се гради крак од канализацја во с. Град Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од одводна канализација во с. Град...
Ѕвегорската Сурова испиша ново издание Ѕвегорската Сурова испиша ново издание   Ѕвегорските суроваскари го продолжија живото културно наследство во Пијанец поврзано со Василица. Лока...
2020 година на инфраструктурата во Делчево 2020 година на инфраструктурата во Делчево Градоначалникот на Општина Делчево Горан Трајковски на денешната прес-конференција информираше дека во Делче...
Вандали ја запалија елката во паркот во Делчево Вандали ја запалија елката во паркот во Делчево Новогодишно украсената елка поставена во паркот кај Езерцата во Делчево, на Стара нова година  беше мет...
Објавен Јавниот повик за доделување финансиски средства на граѓанските здруженија Објавен Јавниот повик за доделување финансиски средства на граѓанските здруженија Општина Делчево денеска го објави Јавниот повик за доделување финансиска помош на здруженија на граѓани од О...
Утврдени стипендистите на Општина Делчево по повторениот Конкурс Утврдени стипендистите на Општина Делчево по повторениот Конкурс Комисијата за доделување ученички стипендии ја утврди листата  ученици кои ќе добиваат ученички стипенд...
ЈАВЕН ПОВИК за доделување на финансиска помош на здруженија на граѓани од Општина Делчево за 2020 година ЈАВЕН ПОВИК за доделување на финансиска помош на здруженија на граѓани од Општина Делчево за 2020 година     Врз основа на член 27 од Правилникот за условите, начинот и постапкатаза доделување на финан...
Советниците ја усвоија Стратегијата за надворешна комуникација на Општина Делчево Советниците ја усвоија Стратегијата за надворешна комуникација на Општина Делчево   Советот на Општина Делчево на редовната 34 Седница ја донесе Стратегијата за надворешна комуникација з...
РЕШЕНИЕ за свикување на 34 редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 34 редовна седница на Советот на Општина Делчево 34. седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 10.01.2020 (петок) во 14:00 часот во Мултимеди...
Првороденото новороденче во Делчево е машко Првороденото новороденче во Делчево е машко   На 1 јануари во 10, 25 ч во штипската болница се роди првиот жител на Делчево во 2020 година. Новороде...
Делчево ќе се побратимува со реонот Младост-Општина Варна од соседна Бугарија Делчево ќе се побратимува со реонот Младост-Општина Варна од соседна Бугарија Делчево ќе гради партнерство со реонот Младост кој припаѓа на еден од најголемите црноморски градови во ...
Новогодишна честитка Новогодишна честитка Почитувани сограѓани, Ги броиме последните часови од старата година, кога вообичаено, се прави резиме на го...
Илјада новогодишни пакетчиња за децата во Делчево Илјада новогодишни пакетчиња за децата во Делчево   Во пресрет на новогодишните празници, градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска до...
Буџет на Општина Делчево за 2020 година Буџет на Општина Делчево за 2020 година     Согласно член 2 точка 8 од Законот за буџети, буџетот на општината претставува годишен план на...
Изгласан Буџетот на Општина Делчево Изгласан Буџетот на Општина Делчево     Советниците на Општина Делчево на денешната Седница го изгласаа Буџетот на Општина Делчево з...
Склучен Договор за изградба на градската капела Склучен Договор за изградба на градската капела По спроведената јавна набавка, Општина Делчево денеска го склучи  Договорот за „Изградба на придружни и...
Утврден финансискиот план на ИПР Утврден финансискиот план на ИПР На тринаесетта Седница на Советот за развој на Источен плански регион што денеска се одржа во Делчево, градо...
Се гради нова улица во селото Разловци Се гради нова улица во селото Разловци   Во делчевското село Разловци во тек е изградба на нова улица која тангира поголем број жители и ќе реш...
Повик за поднесување на понуди - Втор Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП2 MSIP2-NCB-009-19 Повик за поднесување на понуди - Втор Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП2 MSIP2-NCB-009-19 Повик за поднесување на понудиРепублика Северна Македонија Втор Проект за подобрување на општинските услуги...
Одлука за избор на кандидат по пат на интерен оглас Одлука за избор на кандидат по пат на интерен оглас Врз основа на член 52 од Законот за административни службеници  (Сл.весник на Р.М. бр.27/14, 199/14, 48...
Новата Месна заедница на с. Вирче спроведе акција за чистење на локалниот пат за с. Вирче Новата Месна заедница на с. Вирче спроведе акција за чистење на локалниот пат за с. Вирче   Новоформираната Месна заедница во с. Вирче самоиницијативно и во координација со Општина Делчево спров...
Делчево во новогодишна приказна Делчево во новогодишна приказна   Нови новогодишни светилки и декорации се поставени во централното градско подрачјеи за прв пат е ц...
Уништени новогодишни украси во Делчево Уништени новогодишни украси во Делчево   Новогодишните светлечки декорации поставени во градскиот парк во Делчево, не ја преживеаја ноќта. Несо...
Се асфалтираше крак од ул „Кеј на Брегалница“ Се асфалтираше крак од ул „Кеј на Брегалница“   Заврши комплетната реконструкција на крак од ул „Кеј на Брегалница“ која се реализираше со финансиски ...
РЕШЕНИЕ за свикување на 33. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 33. редовна седница на Советот на Општина Делчево Врз основа на член 39 став 2 ичлен 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002), како...
Нови инвестиции во детската градинка „Весели цветови“ Нови инвестиции во детската градинка „Весели цветови“ Детската градинка „Весели цветови“ предновогодишно ги израдува дечињата во градинката. Набавени се играчки и...
Се асфалтираат улици во делчевско Тработивиште Се асфалтираат улици во делчевско Тработивиште Во делчевско Тработивиште денеска се асфалтираат две улици во должина од околу 400 метри. Станува збор за це...
Изграден е пропуст на река Туришница во селото Илиово Изграден е пропуст на река Туришница во селото Илиово На барање на жителите од село Илиово, на реката Туришница е изграден пропуст на локалниот пат за с. Илиово с...
ПОВТОРЕН КОНКУРС за доделување на преостанати 9(девет) стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година -2019 ПОВТОРЕН КОНКУРС за доделување на преостанати 9(девет) стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од II, III и IV година -2019 Општина Делчево објавувa повторен Конкурс за доделување на ученички стипендии на одлични ученици од СОУ „М.М...
Новогодишна хумана мисија на детската градинка „Весели цветови“ Новогодишна хумана мисија на детската градинка „Весели цветови“ Традиционалниот настан во детската градинка „Здрава трпеза“ кој секоја година се организира на 16 декември и...
Се чистеа диви депонии во Делчево Се чистеа диви депонии во Делчево   Во рамките на акцијата „Чисти ме со ‘Не биди ѓубре’“иницирана од Владата, вработените од Општина Дел...
СООПШТЕНИЕ СООПШТЕНИЕ В сабота, 14.12.2019 е работна за вработените од ЕЛС Делчево со што ќе се одработува неработниот ден за адми...
Делчево и Виница по втор пат презентирани во Кина Делчево и Виница по втор пат презентирани во Кина Општина Делчево и Општина Виница по вторпат беа активни учесници на Бизнис-самитот „Патот на свилата“ кој ов...
Новогодишен концерт на Академскиот хор „Мирче Ацев“ во Делчево Новогодишен концерт на Академскиот хор „Мирче Ацев“ во Делчево Во рамките на новогодишната програма, Академскиот хор „Мирче Ацев“ ќе одржи новогодишен концерт во Делчево н...
8 МЕГА -АНА во Делчево 8 МЕГА -АНА во Делчево   Уникатната изложба под работен наслов „8 Мега- ана“ плод на повеќегодишна работа на стручните тимови о...
ИЗВЕСТУВАЊЕ ИЗВЕСТУВАЊЕ Се известуваат сите спортски клубови, спортски здруженија, правни лица во областа на спортот и здруженија на...
„8 мега ана“ изложба на фосили од Стамер и Долни Дисан денеска во Делчево „8 мега ана“ изложба на фосили од Стамер и Долни Дисан денеска во Делчево Сѐ е подготвено за уникатната по многу нешта изложба под работен наслов „8 Мега ана“ плод на повеќегодишна...
Утврдени стипендистите на Општина Делчево Утврдени стипендистите на Општина Делчево Комисијата за доделување ученички стипендии ја утврди листата од 14 ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од 2, 3 и 4 г...
Комисијата ги утврди студентите кои ќе добиваат општинска стипендија Комисијата ги утврди студентите кои ќе добиваат општинска стипендија Комисијата за доделување студентски стипендии ја утврди листата на студенти кои за учебната 2019/2020 ќе доб...
Кобис-во училишната библиотека во ООУ „Св.Климент Охридски“ Кобис-во училишната библиотека во ООУ „Св.Климент Охридски“ Во делчевската деветолетка „Св.Климент Охридски“ се инсталира националниот библиотечен информациски систем К...
Фосилите од Стамер на изложба во Делчево Фосилите од Стамер на изложба во Делчево Фосилите од палеонтолошката гробница на животни кај Стамер, Делчевско ќе бидат изложени за прв пат пред делч...
Денови на хуманост: промовирана новата книга на поетесата Ана Дедова Денови на хуманост: промовирана новата книга на поетесата Ана Дедова   „Везот на животот“ новото дело на поетесата Ана Дедова, денеска беше промовирано во Делчево во рамки...
Први награди за ученици и професори од делчевската гимназија на манифестацијата „Ноември месец на науката“ Први награди за ученици и професори од делчевската гимназија на манифестацијата „Ноември месец на науката“ Осум ученици од СОУ „М.М.Брицо“ од Делчево се закитија со награди на манифестацијата за популаризација на пр...
Сензорна соба во Дневниот центар во Делчево Сензорна соба во Дневниот центар во Делчево   Денеска во Дневниот центар e пуштена во употреба сензорната собаопремена преку иновативниот проект „...
Претставници од општини и од нво-секторот на Косово во посета на Делчево Претставници од општини и од нво-секторот на Косово во посета на Делчево   Претставници од 11 општини од Косово и од нво-секторот од оваа земја, денеска престојуваат во Делчево ...
Со „Музиката од светот“ започнаа Деновите на хуманоста Со „Музиката од светот“ започнаа Деновите на хуманоста   „Музиката од светот“ во интерпретација на маестро Ѕене и прекрасниот вокал Елена, синоќа од Делчево ис...
Нов тендер за изградба на градската капела Нов тендер за изградба на градската капела   Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за набавка на работи„Изградба на прид...
Денови на хуманост: Вечерва хуманитарен концерт на Ѕене и Елена во Делчево Денови на хуманост: Вечерва хуманитарен концерт на Ѕене и Елена во Делчево Во рамките на манифестацијата „Денови на хуманост- дарувај со љубов“ посветен на Светскиот ден на лицата со ...
РЕШЕНИЕ за свикување на 32. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 32. редовна седница на Советот на Општина Делчево 32 седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 06.12.2019година (петок) во 14:00 часотво ...
По втор пат во Делчево: Денови на хуманост –дарувај со љубов По втор пат во Делчево: Денови на хуманост –дарувај со љубов По повод Светскиот ден посветен на лицата со попреченост, 3 Декември, Општина Делчево во партнерство со Здру...
„Копачката“ одбележа петгодишнина од УНЕСКО „Копачката“ одбележа петгодишнина од УНЕСКО     Со пригодна свеченост денеска во Делчево Здружението Фолклорна група „Копачка“ одбележа 5 го...
Се гради крак од канализациска мрежа во селото Стамер Се гради крак од канализациска мрежа во селото Стамер Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на крак од канализациската мрежа  во ...
Општина Делчево дел од Мрежата ЦИВИНЕТ Сло-Хр-ЈИЕ Општина Делчево дел од Мрежата ЦИВИНЕТ Сло-Хр-ЈИЕ Општина Делчево стана 167 членка на Мрежата ЦИВИНЕТ Сло-Хр-ЈИЕ која е една од најактивните и најбројните евр...
Делчево побогато за 200 садници Делчево побогато за 200 садници   Јавори, јасени, липи и чемпреси се засадуваа денеска во урбаниот дел од градот по однапред направен ...
Донесен Социјалниот план на Општина Делчево Донесен Социјалниот план на Општина Делчево    На денешната Седница на Советот за социјална заштита на Општина Делчево беше донесен Социјалниот...
Во Делчево утре ќе се засадуваат околу 200 садници Во Делчево утре ќе се засадуваат околу 200 садници Сѐ е поготвено за акцијата за пошумување во урбаниот дел од градот која ја организира Општина Делчево, а ќе ...
Советниците одлучија: во 2020 година изградба на градскиот пазар и изработка на студија за водоснабдување на Голак Советниците одлучија: во 2020 година изградба на градскиот пазар и изработка на студија за водоснабдување на Голак Изградбата на градскиот пазр во Делчево е приоритетен проект во Програмата за развој на Општина Делчево за 2...
Делчевските советници ја усвоија Одлуката за основање Заедничко јавно претпријатие за регионално управување со отпад Делчевските советници ја усвоија Одлуката за основање Заедничко јавно претпријатие за регионално управување со отпад   Советниците на денешната 31 Седница на Советот на Општина Делчево ја усвоија Одлуката за основање Заед...
Општина Делчево го доби првиот Регистер на станбени згради Општина Делчево го доби првиот Регистер на станбени згради   Во Општина Делчево има 27 згради за колективно домување, од кои 22% имаат лифт,  а 55% имаат дело...
Се асфалтира локалниот пат Илиово-Турија Се асфалтира локалниот пат Илиово-Турија   Започна асфалтирањето на последните 500 метри од локалниот пат Илиово-Турија, делницата од с. Турија...
Реакција на Општина Делчево за вандализмот на детското игралиште во Милково брдо Реакција на Општина Делчево за вандализмот на детското игралиште во Милково брдо Уништувањето на урбаната опрема значи уништување на јавни добра купени со буџетски средства на Општина Делче...
СООПШТЕНИЕ СООПШТЕНИЕ Општина Делчево организира акција за пошумување на урбаниот дел од градот која ќе се одржи на 23.11.2019, са...
Форум за општински буџет Форум за општински буџет   Претставници од месни заедници, од граѓанските организации, претставници од бизнис-заедницата во Д...
РЕШЕНИЕ за свикување на 31. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 31. редовна седница на Советот на Општина Делчево 31. седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 20.11.2019 година (среда) во 14:00 часотво Мул...
Денови на медиумска писменост во Делчево Денови на медиумска писменост во Делчево Со низа активности предвидени во проектот „Интернет суперхерои“, Делчево се вклучува во борбата со лажните в...
Обележана планинарската патека на планината Средна Обележана планинарската патека на планината Средна Планинарскиот-спортски клуб ,,Голак” Делчево ги постави сите патокази на планинарската патека ,,Средна” со ш...
Општина Делчево организира „Форум за општински Буџет“ Општина Делчево организира „Форум за општински Буџет“ Општина Делчево ги информира заинтересираните граѓани, претставници од месните и урбаните заедници, претстав...
Изградба на канализациона инфраструктура во Делчево Изградба на канализациона инфраструктура во Делчево   Во населбата СРЦ во тек е изградба на крак од фекална канализација. Екипи на ЈКП „Брегалница“ работат ...
„Дијалог“ во Делчево „Дијалог“ во Делчево Разговор помеѓу две индивидуи со различни идеи и ставови за уметноста се спојуваат во една заедничка сликови...
Се гради атмосферска и фекална канализација во населба Басарица Се гради атмосферска и фекална канализација во населба Басарица   Интензивно се работи на поставување фекална канализација која поминува низ дел од населбите Басарица и...
Ставени во функција телефони за пријавување загадувачи на амбиенталниот воздух Ставени во функција телефони за пријавување загадувачи на амбиенталниот воздух Согласно со препораките на Владата, од денеска во Општина Делчево се воспоставени дежурни инспекциски екипи ...
Ќе се подобрува управувањето со отпад во Делчево, Берово и Пехчево Ќе се подобрува управувањето со отпад во Делчево, Берово и Пехчево ЛАГ Малеш – Пијанец  започнува со реализација на проект кој треба да придонесе за подобрување на состој...
Се изгради нова улица во централното градско подрачје Се изгради нова улица во централното градско подрачје Во централното градско подрачје, Делчево доби нова улица. Денеска се асфалтираше улицата позната како „Станб...
Најмалите учеа како да се грижат за чистата животна средина Најмалите учеа како да се грижат за чистата животна средина   Општина Делчево во соработка со ПСД „Голак“ и планинарскиот водич, Љупчо Чучуковски,  ја започн...
Се асфалтираат улици во Делчево Се асфалтираат улици во Делчево   Со поставувањето нов асфалт, заврши изградбата на крак од улицата „Орце Николов“ во населбата Ново...
СООПШТЕНИЕ СООПШТЕНИЕ Општина Делчево ги информира граѓаните, правните и физичките лица, дека со цел да се спречи загадување на ам...
Објавен Конкурсот за ученички и студентски стипендии Објавен Конкурсот за ученички и студентски стипендии Општина Делчево денеска ги објави конкурсите за доделување ученички и студентски стипендии за учебната 2019/...
Отчет две години локална власт-Инвестираме во образованието, културата и градиме партнерство со граѓанскиот сектор Отчет две години локална власт-Инвестираме во образованието, културата и градиме партнерство со граѓанскиот сектор   Во циклусот прес-конференции посветени на работењето во изминатите 24 месеци локална власт, градоначал...
Одлука за избор за унапредување на административен службеник по Интерен оглас бр.02/2019 Одлука за избор за унапредување на административен службеник по Интерен оглас бр.02/2019 РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈАОПШТИНА ДЕЛЧЕВОЛОКАЛНА САМОУПРАВАБр.04-1926/1131/10/2019 година ДЕЛЧЕВО  &n...
Донација во училишен прибор и облека од пријателите од Измир Донација во училишен прибор и облека од пријателите од Измир   Од Црвената полумесечина на градот Измир, Турција, преку Здружението Македонско-турско пријателство од...
Отчет две години локална власт - Обезбедуваме чиста вода за пиење, се грижиме за животната средина Отчет две години локална власт - Обезбедуваме чиста вода за пиење, се грижиме за животната средина   Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски денеска одржа прес-конференција на која зборуваше...
„Каде што реката го бакнува небото“-промоција во Делчево „Каде што реката го бакнува небото“-промоција во Делчево   Во организација на ЈЛБ „Илинден“ и Општина Делчево синоќа во мултифункционалниот центар во Делчево се ...
Отчет-две години локална власт Реализирани капитални инфраструктурни проекти во Делчево Отчет-две години локална власт Реализирани капитални инфраструктурни проекти во Делчево Четири капитални проекти се во фаза на реализација, а во моментов во Делчево се реализираат инфраструктурни ...
Ново товарно возило во ЈКП „Брегалница“ Ново товарно возило во ЈКП „Брегалница“   Машинско- возниот парк на ЈКП „Брегалница“ од денеска е побогат за уште едно возило. Станува збор за т...
Палеонтолошкиот локалитет Стамер прогласен за природна реткост Палеонтолошкиот локалитет Стамер прогласен за природна реткост   Минситерството за животна средина и просторно планирање согласно со Законот за заштита на природата го...
Се конституираше Советот за социјална заштита на општина Делчево Се конституираше Советот за социјална заштита на општина Делчево Советот за социјална заштита на Општина Делчево денеска ја одржа својата прва и конститутивна Седница. На Се...
Детската претстава „Волшебниот часовник“ во Делчево Детската претстава „Волшебниот часовник“ во Делчево   Со аплаузи, смеа и овации најмладите од Делчево ја проследија театарската претстава за деца ,,Волшеб...
ЈАВЕН ПОВИК За идентификување на заинтересирани даватели на социјални услуги ЈАВЕН ПОВИК За идентификување на заинтересирани даватели на социјални услуги Врз основа на Јавниот повик до општините и општините во градот Скопје во РСМ да изразат интерес за аплицирањ...
Делчево го чествува 23 Октомври-Денот на македонската револуционерна борба Делчево го чествува 23 Октомври-Денот на македонската револуционерна борба   Со пригодна свеченост, Општина Делчево денеска го чествуваше Денот на македонската револуционерна бо...
Да ги заштитиме децата во сообраќајот Да ги заштитиме децата во сообраќајот   Во организација на Општинскиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата Делчево и во соработк...
Се крпат ударните дупки во Општина Делчево Се крпат ударните дупки во Општина Делчево   Со санација на ударните дупки на ул. „Вељко Влаховиќ“ во населбата Милково Брдо започна редовната ак...
Зголемен бројот на ученичките стипендии во Делчево Зголемен бројот на ученичките стипендии во Делчево Советниците од Советот на Општина Делчево на 30. Седница на Советот на Општина Делчево го зголемија бројот н...
Советниците го усвоија Ребалансот на Буџетот на Општина Делчево Советниците го усвоија Ребалансот на Буџетот на Општина Делчево   На денешната 30. Седница на Советот на Општина Делчево, советниците ги усвоија Измените и дополнувањат...
Објавен тендерот за изградба на пристапни патеки на пешачкиот мост во Делчево Објавен тендерот за изградба на пристапни патеки на пешачкиот мост во Делчево Општина Делчево денеска  (21.10.2019) објави Поедноставена отворена постапка за набавка на работи,,Изгр...
Детската претстава „Волшебниот часовник“ во Делчево Детската претстава „Волшебниот часовник“ во Делчево Театарската претстава за деца ,,Волшебниот часовник“ од рускиот автор А. Аксјонов  во изведба на велешк...
Повик за поднесување на понуди- Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП MSIP-NCB-109-19 Повик за поднесување на понуди- Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП MSIP-NCB-109-19 1.     Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој пр...
Посебен режим на сообраќај на ул. „Светозар Марковиќ“ Посебен режим на сообраќај на ул. „Светозар Марковиќ“ Во завршна фаза е поставувањето на сообраќајната сигнализација на улиците „Светозар Марковиќ“,  дел од ...
Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве работат на поставување атмосферска канализација на улиците „Царевоселска“ и „Кеј на Брегалница“ Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве работат на поставување атмосферска канализација на улиците „Царевоселска“ и „Кеј на Брегалница“ Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве работат на поставување атмосферска канализација на улиците „Царевоселска“...
Соопштение Соопштение Општина Делчево ги известува жените претпримечи, но и лицата кои се занимаваат со уметност или имаат свои за...
Карактеристичниот геолошки профил –Ѕвегор прогласен за природна реткост Карактеристичниот геолошки профил –Ѕвегор прогласен за природна реткост   Специфичниот геолошки профил на карпи кај делчевското село Ѕвегор е прогласен за природна реткост. Мин...
РЕШЕНИЕ за свикување на 29. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 29. редовна седница на Советот на Општина Делчево 30 седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 21.10.2019 година (понеделник) во 14:00 часот в...
Нова машина-ровокопач во ЈПК „Брегалница“ Нова машина-ровокопач во ЈПК „Брегалница“ Машинскиот парк на ЈКП„Брегалница“ Делчево од денеска е побогат со нова современа машина ровокопач.Станува з...
Со пригодна свеченост, Општина Делчево денеска го одбележува 11 Октомври – Ден на народното востание Со пригодна свеченост, Општина Делчево денеска го одбележува 11 Октомври – Ден на народното востание   Пред Споменикот на паднатите борци, делегација од Општина Де...
Одбележување на Детската недела во Делчево Одбележување на Детската недела во Делчево  | Секоја година, првата полна седмица од месец октомври им се посветува на децата под мотото Детска нед...
Извршувањето на општинскиот Буџет во вториот квартал изнесува околу 50% Извршувањето на општинскиот Буџет во вториот квартал изнесува околу 50% Извршувањето на буџетот на општина Делчево за вториот квартал од 2019 година изнесува 49,27%, односно од вку...
Советниците ја усвоија Стратегијата и Акцискиот план за родова еднаквост на Општина Делчево Советниците ја усвоија Стратегијата и Акцискиот план за родова еднаквост на Општина Делчево   Делчевските советници на 29-та редовна Седница ја усвоија Стратегијата за родова еднаквост во општинит...
Делчево го славеше брендот-пијанечката слива Делчево го славеше брендот-пијанечката слива     На  петнаесет штандови богати со најразлични вкусни производи од сливи денеска се славеше...
Министерот Спасовски во работна посета на Делчево Министерот Спасовски во работна посета на Делчево    Модерните концепти на делување на полицијата се во насока на делување во партнерство со граѓанит...
Одлука за избор на кандидати по јавен оглас за вработување на Пожарникар - Раководител на противпожарен сервис во ТППЕ на Општина Делчево Одлука за избор на кандидати по јавен оглас за вработување на Пожарникар - Раководител на противпожарен сервис во ТППЕ на Општина Делчево РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВОЛОКАЛНА САМОУПРАВАБр.04-1668/1120/09/2019 година ДЕЛЧЕ...
РЕШЕНИЕ за свикување на 29. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 29. редовна седница на Советот на Општина Делчево 29 Седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 27.09.2019 година (петок) во 14:30 часот во Мул...
Градоначалникот Трајковски донираше средства за доизградба на црквата „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево Градоначалникот Трајковски донираше средства за доизградба на црквата „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, со сопствени средства ја помага доизградбата на цркват...
Повик за поднесување на понуди - Втор Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП2 MSIP2-NCB-009-19 Повик за поднесување на понуди - Втор Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП2 MSIP2-NCB-009-19 Повик за поднесување на понуди Република Северна Македонија  Втор Проект за подобрување на општинскит...
Претставници од Здружението за турско-македонско пријателство во посета на Делчево Претставници од Здружението за турско-македонско пријателство во посета на Делчево   Претставници од Здружението за турско-македонско пријателство со седиште во Борнова-Измир од Турција б...
Завршија градежните работи за рехабилитација на транзитниот булевар „Македонија“ Завршија градежните работи за рехабилитација на транзитниот булевар „Македонија“   Со обележување на хоризонталната сигнализација, заврши рехабилитација на транзитниот булевар „Македо...
Потпишан Договорот за реконструкција на крак од ул. „Кеј на Брегалница“во Делчево Потпишан Договорот за реконструкција на крак од ул. „Кеј на Брегалница“во Делчево   Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска го потпиша Договорот со Министерството з...
Општина Делчево објавува ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2019“ Општина Делчево објавува ЈАВЕН ПОВИК за пријавување учесници во манифестацијата „Пијанечки денови на сливата 2019“ Општина Делчево во соработка со локалните институции традиционално ја организира манифестацијата „Пијанечки ...
Повик за поднесување на понуди- Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП MSIP-NCB-109-19 Повик за поднесување на понуди- Проект за подобрување на општинските услуги - МСИП MSIP-NCB-109-19 1.     Овој Повик за поднесување на понуди ја следи општата објава за набавки за овој пр...
СООПШТЕНИЕ СООПШТЕНИЕ На иницијатива на градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, Општина Делчево организира екоакција...
Киселичката пештера е прогласена за природна реткост Киселичката пештера е прогласена за природна реткост Согласно со Законот за заштита на природата, Министерството за животна средина и просторно планирање ја прог...
Делчево го чествува Денот на ослободувањето и Денот на независноста Делчево го чествува Денот на ослободувањето и Денот на независноста    Со букети свежо цвеќе и со поклон пред спомен-обележјето што го чува споменот на паднатите бор...
Пијанечко-малешевска свадба по 13-ти пат во Делчево Пијанечко-малешевска свадба по 13-ти пат во Делчево   Делчево денеска живее во знакот на традицијата почитувајќи ја оставштината од минатото и старите доб...
Делчево го одбележува Денот на ослободувањето и Денот на независноста на државата Делчево го одбележува Денот на ослободувањето и Денот на независноста на државата    Со низа активности и во празнична атмосфера, Делчево денеска одбележува 75 години од ослободув...
Со пригодна свеченост и во празнична атмосфера, двете деветолетки во Делчево ги пречекаа своите првачиња Со пригодна свеченост и во празнична атмосфера, двете деветолетки во Делчево ги пречекаа своите првачиња   Денешниов ден е празник на сите деца кои прв пат седнуваат во училишните клупи, на нивните родители,...
Завршени сите работи околу реконструкцијата на кујната во детската градинка „Весели Цветови“ Завршени сите работи околу реконструкцијата на кујната во детската градинка „Весели Цветови“ Денеска сме во просториите на детската градинка каде беа завршени сите работи околу реконструкцијата на кујн...
Ј А В Е Н   П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа за проект “Подадена рака” Ј А В Е Н П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа за проект “Подадена рака” Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за развој н...
Ќе се реконструираат улиците „Вера Јоциќ“, „Маршал Тито“ и улица 7 во населба СРЦ Ќе се реконструираат улиците „Вера Јоциќ“, „Маршал Тито“ и улица 7 во населба СРЦ Денес имаме убави вести за Општина Делчево од Министерството за Финансии , ќе се реконструираат улиците „Вер...
Градежни работи за рехабилитација на транзитниот булевар „Македонија“ во Делчево Градежни работи за рехабилитација на транзитниот булевар „Македонија“ во Делчево Започнуваат градежните работи за рехабилитација на транзитниот булевар „Македонија“ во Делчево со што, ...
Вечер за паметење во Делчево Вечер за паметење во Делчево Илјадници гости дел од спектакуларниот концерт на незаменливата Данијела Мартиновиќ и на предгрупите Дикато...
Данијела пристигна во Делчево- сѐ е подготвено за вечерашниот спектакл Данијела пристигна во Делчево- сѐ е подготвено за вечерашниот спектакл   Ѕвездата на вечерта, Данијела Мартиновиќ, пристигна во Делчево. Првата средба ја имаше со градоначал...
Времен режим на сообраќај на делницата од магистралниот пат А3 низ градот Делчево, магистралната улица -булевар „Македонија“ Времен режим на сообраќај на делницата од магистралниот пат А3 низ градот Делчево, магистралната улица -булевар „Македонија“ Изведувачот ГРАНИТ АД Скопје на ден 12.08.2019 година (понеделник) ќе започне со изведување градежни работи ...
Илјадници гости на „Голачките фолклорни средби 2019“ Илјадници гости на „Голачките фолклорни средби 2019“   Илјадници посетители од Делчево, Виница, околните општини, иселеници од регионот и гости од соседна ...
Општина Делчево објави јавна набавка за превоз на ученици за 2019/2020 Општина Делчево објави јавна набавка за превоз на ученици за 2019/2020 Општина Делчево објави Јавна набавка за превоз на ученици за сите образовни институции во Делчево за учебнат...
Координативен состанок за поголема безбедност во сообраќајот Координативен состанок за поголема безбедност во сообраќајот Со цел поголема безбедност во сообраќајот во Делчево и на Голак, а во пресрет на централните настани од мани...
СООПШТЕНИЕ: Вечерва теристичко прскање против комарци во Делчево СООПШТЕНИЕ: Вечерва теристичко прскање против комарци во Делчево Општина Делчево ги известува граѓаните дека на 8 август од 2 часот по полноќ  ќе спроведе наменско прск...
Нов активен јаглен и кварцен песок во прочистителната станица за вода во Делчево Нов активен јаглен и кварцен песок во прочистителната станица за вода во Делчево Во старата прочистителна станица во село Тработивиште од каде се преработува водата за пиење за Делчево и ок...
Се санира оштетената урбана опрема во Делчево Се санира оштетената урбана опрема во Делчево   Екипи на ЈПКД „Брегалница“ од Делчево ги уредуваат јавните површини и работат на санација на оштетен...
Известување Известување Општина Дечево доделува локации за вршење угостителска и трговска дејност за ден 9-ти август 2019 година во ...
Акција за чистење на Голак Акција за чистење на Голак Екипи на ЈПКД „Брегалница“ со поддршка на ТППЕ Делчево извршија чистење на Голак.  Акцијата која беше в...
Известување Известување   Општина Делчево доделува локации за вршење угостителска и трговска дејност на планината Голак на 8 авг...
Знамето на Општина Делчево се развеа на Јулијските Алпи Знамето на Општина Делчево се развеа на Јулијските Алпи   Претставникот од ПСК „Голак“ од Делчево, Љупчо Чучуковски кој беше дел од експедицијата „Трилогија Алп...
Ј А В Е Н П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа Ј А В Е Н П О В И К до евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско - корисна работа   Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), Програмата за ...
Делчево ги одбележува двата Илиндена Делчево ги одбележува двата Илиндена   Со пригодна свеченост, Општина Делчево денеска ги одбележа двата Илиндена, 116 години од Илинденск...
Вечерва започнува Ноќниот турнир во баскет Вечерва започнува Ноќниот турнир во баскет Осум екипи од цела Македонија ќе се натпреваруваат на Ноќниот турнир во баскет кој започнува вечерва од 19 ч...
Објавен тендерот за доизградба на делницата Турија-Трстија Објавен тендерот за доизградба на делницата Турија-Трстија Општина Делчево денеска објави Поедноставена отворена постапка за набавка на работи „Изградба на дел од лока...
Се градат улици во Делчево Се градат улици во Делчево   Во тек се градежните работи за изградба на улицата која ќе го поврзува новиот пешачки мост со детската...
Делчево доби грант за изградба на градската капела Делчево доби грант за изградба на градската капела   Делчево доби грант од Министерството за финансии за изградба на градска капела во рамките на  Про...
Концерт на Данијела Мартиновиќ на „Делчевско лето 2019“ Концерт на Данијела Мартиновиќ на „Делчевско лето 2019“ Општина Делчево во соработка со бизнис-секторот од општината организира спектакуларни концерти во рамките на...
Општински линиски превоз на патници на 18 релации во Делчево Општински линиски превоз на патници на 18 релации во Делчево Општина Делчевого распиша огласот за доделување линии за вршење општински линиски превоз на патници на подра...
Решен деценискиот проблем со водоснабдувањето во село Разловци Решен деценискиот проблем со водоснабдувањето во село Разловци   Од денеска жителите на село Разловци ќе имаат чиста вода за пиење и во доволна количина. Со изградбата...
Инфраструктурни зафати во делчевската детска градинка Инфраструктурни зафати во делчевската детска градинка    Во ОЈУДГ „Весели Цветови“ Делчево во тек се активности за целосна реконструкција на канализаиона...
Јапонската амбасадорка во посета на Делчево Јапонската амбасадорка во посета на Делчево   Увид во функционирањето на медицинската опрема обезбедена од Јапонската амбасада денеска направи амб...
Незаборавна „Романтична вечер“ во Делчево Незаборавна „Романтична вечер“ во Делчево   Во киносалата во Делчево синоќа се одржа концерт на добро познатиот композитор и музичар од Делч...
Ќе се финализира изградбата на локалниот пат Илиово-Турија Ќе се финализира изградбата на локалниот пат Илиово-Турија Со средства од Програмата за  финансирање проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби ...
Општина Делчево изработува стартегија за надворешна комуникација Општина Делчево изработува стартегија за надворешна комуникација   Општина Делчево во соработка со Регионалниот центар за застапување од Делчево започна процес на израбо...
Локални бендови на сцена пред делчевци Локални бендови на сцена пред делчевци   Музиката од локалните бендови интерпретирана во рамките на првата вечер наменета за локални бендови и ...
Најдобрите матуранти од Делчево заминаа на наградно патување ниц Европа Најдобрите матуранти од Делчево заминаа на наградно патување ниц Европа Најдобрите 10 матуранти од делчевската гимназија денеска заминаа на патување низ Европа како награда за пост...
Во Делчево бесплатно ќе се склучува брак Во Делчево бесплатно ќе се склучува брак Делчевци од денеска ќе можат бесплатно да склучуваат граѓански брак во новите простории во мултифункционални...
Се поставува хоризонтална и вертикална сигнализација Се поставува хоризонтална и вертикална сигнализација   Општина Делчево деновиве интензивно работи на поставување хоризонтална и вертикална сигнализација на...
Локални бендови и уметници ќе одржат свои концерти во Делчево во рамките на Делчевското лето Локални бендови и уметници ќе одржат свои концерти во Делчево во рамките на Делчевското лето Делчевци ќе имаат можност да уживаат во музиката интерпретирана од бендови кои работат во Делчево во рамките...
Отворенa сметкa за донации за доизградба на црквата „Св.Кирил и Методиј“ Отворенa сметкa за донации за доизградба на црквата „Св.Кирил и Методиј“ Општина Делчево отвори сметкa на која ќе можат да се уплаќаат донации за доизградба на соборниот храм „Св.Ки...
Се санираат пристапните патишта во селата во Општина Делчево Се санираат пристапните патишта во селата во Општина Делчево   Со прочистување на земјените поатишта во атарот на селото Разловци започна годинешната активност за ...
Известување за теристичка (од земја) дезинсекција против комарци која ќе се реализира на ден 11.07.2019 Известување за теристичка (од земја) дезинсекција против комарци која ќе се реализира на ден 11.07.2019 Општина Делчево ги известува граѓаните дека на ден 11.07.2019 година (четврток), со почеток од 21 часот ќе в...
Соопштение Соопштение Општина Делчево ги известува граѓаните дека на ден петок 05.07.2019 г. во 19:00 ч и сабота 06.07.2019г. во 1...
Се решава деценискиот проблем со водоснабдувањето во село Разловци Се решава деценискиот проблем со водоснабдувањето во село Разловци   Екипи на ЈПКД „Брегалница“ деновиве интензивно работат на изградба на нова дренажа со која ќе се обезб...
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ОПШТИНСКА НАГРАДА НА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО ЗА 2019 ГОДИНА КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ОПШТИНСКА НАГРАДА НА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО ЗА 2019 ГОДИНА Врз основа на член 11 од Правилникот за начинот, условите, критериумите и постапката за доделување на наград...
РЕШЕНИЕ за свикување на 26. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 26. редовна седница на Советот на Општина Делчево 26. седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 08.07.2019 година (понеделник) во 14.30 часот во Му...
Инфраструктурно ќе се поврзува новиот пешачки мост Инфраструктурно ќе се поврзува новиот пешачки мост Деновиве ќе започне изградбата на улицата која ќе го поврзува новиот пешачки мост со детската градинка во Де...
Извршена дератизација на канализациската мрежа во Делчево Извршена дератизација на канализациската мрежа во Делчево   Стручни екипи од ЈЗУ Центар за јавно здравје, Кочани, Пе Делчево, ЈПКД „Брегалница“ од Делчево и овл...
Започнува „Делчевско лето 2019“ Започнува „Делчевско лето 2019“ Со промоција на дебитантскиот краток роман „Бдеењето над себе“ од младата делчевка Дијана Петрова што ќе се ...
По втор пат ноќен турнир во баскет во Делчево По втор пат ноќен турнир во баскет во Делчево Советот на млади на Општина Делчево и ова летоќе организира ноќен турнир во баскет кој ќе се одржи кон во вт...
Ќе се врши општа дератизација на градската канализациска мрежа Ќе се врши општа дератизација на градската канализациска мрежа Општина Делчево ги известува своите граѓани дека на ден 01.07.2019 година (понеделник) со почеток од 05...
Презентирана работната верзија на Стратегијата за родова еднаквост и Акцискиот план на Општина Делчево Презентирана работната верзија на Стратегијата за родова еднаквост и Акцискиот план на Општина Делчево Пред делчевските советници и претставници на јавните општински институции во салата на Мултифункционалниот ц...
Градоначалникот Трајковски на промоција на трилогијата „Македонски безбедносни лавиринти“ од Трајан Гоцевски и Свето Стаменов Градоначалникот Трајковски на промоција на трилогијата „Македонски безбедносни лавиринти“ од Трајан Гоцевски и Свето Стаменов Делчево се гордее со успесите на сите наши сограѓани каде и да живеат и творат во моментот и ги доживува как...
Пристигна донација од Германската амбасада за ЈПКД „Брегалница“ Пристигна донација од Германската амбасада за ЈПКД „Брегалница“ Од денеска машинскиот парк на ЈПКД „Брегалница“е побогат за уште една машина. Станува збор за современа маши...
Промоција на првенецот на делчевката Дијана Петрова во Делчево Промоција на првенецот на делчевката Дијана Петрова во Делчево Дебитантскиот краток роман „Бдеењето над себе“ од младата делчевка Дијана Петрова ќе се промовира и во Делче...
Објавени тендерите за изградба на улици и канализација во населбата Басарица Објавени тендерите за изградба на улици и канализација во населбата Басарица Општина Делчево денеска ги објави двата тендери со кои ќе се бараат најповолни понудувачи за реализацијата н...
Успешно завршен процесот за Општинско корисна работа за 2018 Успешно завршен процесот за Општинско корисна работа за 2018 На 16 лица ангажирани преку Програмата Општинско корисна работа за 2018 година, денеска во Делчево им беа до...
Ќе се гради инфраструктурата во населбата Басарица Ќе се гради инфраструктурата во населбата Басарица Општина Делчево ги доби Решенијата од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој...
Теренски истражувања и анализи во рамките на големиот проект „Водоснабдување на Делчево“ Теренски истражувања и анализи во рамките на големиот проект „Водоснабдување на Делчево“ Единицата за управување со проектот „Водоснабдување на Делчево“ денеска го одржа вториот состанок на кој беа...
Се уредуваат детските и спортските игралишта во Делчево Се уредуваат детските и спортските игралишта во Делчево Екипи на ЈПКД „Брегалница“ деновиве интензивно работеа на санирање и уредување на детското игралиште во насе...
Општина Делчево ќе финансира над 5 милиони денари за изградба на градска капела Општина Делчево ќе финансира над 5 милиони денари за изградба на градска капела   На 24 Седница на Советот на Општина Делчево, делчевските советници едногласно ја поддржаа Одлуката з...
„Македонска“ доби нов асфалт „Македонска“ доби нов асфалт   Заврши асфалтирањето на дел од  улицата „Македонска“ во населбата Милково Брдо. Денеска изведувач...
СООПШТЕНИЕ СООПШТЕНИЕ   Општина Делчево ги известува сите правни и физички лица од Општината кои не го платиле долгот за дан...
Делчевските полуматуранти вечерва на прослава Делчевските полуматуранти вечерва на прослава Во Делчево 148 деветтооделенци годинава го завршуваат основното образование. Во ООУ „Св.Климент Охридски“ де...
„Никола Јонков Вапцаров“ доби асфалт „Никола Јонков Вапцаров“ доби асфалт Улицата во центарот на градот која ја поврзува зградата на ТППЕ Делчево, ООУ „Ванчо Прке“ со централната соо...
Делчевските скаменети сватови туристичка атракција Делчевските скаменети сватови туристичка атракција Сокриени во густа борова шума, далеку од очите на секојдневието, некаде меѓу легендата и раката на уметникот...
Донација од Германската амбасада за ЈПКД „Брегалница“ Донација од Германската амбасада за ЈПКД „Брегалница“ ЈПКД „Брегалница“ од Делчево доби донација од Сојузното министерство за надворешни работи на Сојузна Републи...
Градоначалникот Трајковски на Форум за инвестирање во Западен Балкан во Полска Градоначалникот Трајковски на Форум за инвестирање во Западен Балкан во Полска   Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, деновиве престојува на Форумот на градови и реги...
Се градат тротоарите на улица „Кеј на Брегалница“ Се градат тротоарите на улица „Кеј на Брегалница“ Општина Делчево во соработка со ЈПКД „Брегалница“ продолжува со уредување на пристапните патеки и тротоари к...
РЕШЕНИЕ за свикување на 24. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 24. редовна седница на Советот на Општина Делчево 24. седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 07.06.2019 година (петок) во 14.00 часот во Му...
Првиот пешачки мост на река Брегалница во Делчево ја добива својата челична конструкција Првиот пешачки мост на река Брегалница во Делчево ја добива својата челична конструкција Интензивно се работи на изградбата на првиот пешачки мост на река Брегалница во Делчево. Од денеска се поста...
Пријавете се за изборот на најубаво уреден двор Пријавете се за изборот на најубаво уреден двор Во рамките на кампањата „Заедно до поубаво Делчево“ и согласно со Програмата за промоција и комуникација со ...
Се гради атмосферска канализација на „Григор Прличев“ Се гради атмосферска канализација на „Григор Прличев“ Се поставува атмосферска канализација на улица „Григор Прличев“ во населбата Милкови Брдо со што се решава у...
По скоро две децении се чистат резервоарите за вода во Делчево По скоро две децении се чистат резервоарите за вода во Делчево По скоро две децении во Делчево се чистат резервоарите за вода. Со цел подобрување на квалитетот на водата з...
Се реконструира водоводната линија на ул „Григор Прличев“ Се реконструира водоводната линија на ул „Григор Прличев“ Во тек е реконструкцијата на старата водоводна линија на ул. „Григор Прличев“ во населбата Милково Брдо. Ста...
Делчево во чест на Свети Кирил и Методиј одбележува „1150 години од смртта на Константин Кирил Филозоф“ Делчево во чест на Свети Кирил и Методиј одбележува „1150 години од смртта на Константин Кирил Филозоф“   Делчево е домаќин на научна трибина посветена на годишнината од смртта на најмаркантната личност од ...
Амбасадорот на Кралството Холандија Пломп во Делчево Амбасадорот на Кралството Холандија Пломп во Делчево   Во работна посета на Делчево денеска престојуваше амбасадорот на Кралството Холандија, Вилем Ваутер Пл...
Ранохристијанските керамички релјефи од Виничко кале во Делчево Ранохристијанските керамички релјефи од Виничко кале во Делчево   Приказната на теракотните икони од Виничко кале раскажана преку изложбата Ранохристијански керамички р...
Оркестарот на Камерната опера – Благоевград ќе одржи голем концерт во Делчево Оркестарот на Камерната опера – Благоевград ќе одржи голем концерт во Делчево Во рамките на одбележувањето на празникот на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј,  вечерва...
Актерката Нушева на промоција на филмот „Господ постои името ѝ е Петрунија“ во Делчево Актерката Нушева на промоција на филмот „Господ постои името ѝ е Петрунија“ во Делчево Громогласен аплауз од публиката ја пречека синоќа актерката Зорица Нушева на премиерното прикажување на &nbs...
Советниците ја одржаа 23 Седница на Советот на Општина Делчево Советниците ја одржаа 23 Седница на Советот на Општина Делчево   Советниците од Општина Делчево на денешната 23 Редовна седница расправаа по 28 точки од дневниот ред...
Нова професионална опрема за делчевските пожарникари Нова професионална опрема за делчевските пожарникари   По период од скоро две децении делчевските пожарникари добија нова заштита опрема. Опремата денеска ...
Делчево во чест на светите браќа Кирил и Методиј Делчево во чест на светите браќа Кирил и Методиј По повод денот на Светите Кирил и Методиј кој Делчево ги слави како светители- заштитници на градот, се ор...
Делчево и Разловци одбележаа 143 години од славното Разловечко востание Делчево и Разловци одбележаа 143 години од славното Разловечко востание   Во организација на Општина Делчево, НУЦК„Никола Јонков Вапцаров“, а со поддршка на Министерството за к...
Делчевските матуранти ја слават својата матура Делчевските матуранти ја слават својата матура Генерацијата матуранти 2018/2019  од делчевската гимназија СОУ„М.М.Брицо“вечерва ја прославуваат својат...
Паркот пред општинската зграда доби нов лик Паркот пред општинската зграда доби нов лик Над 1600 цвеќиња во боите на македонското знаме и знамето на Општина Делчево  го облагородија паркот пр...
Делчево домаќин на државно првенство во ракомет Делчево домаќин на државно првенство во ракомет Делчево денеска е домаќин на државното првенство во ракомет, како дел од финалниот турнир што го организира ...
„Разловци на платно“ ликовна колонија во чест на 143-годишнината од Разловечкото востание „Разловци на платно“ ликовна колонија во чест на 143-годишнината од Разловечкото востание Ликовни уметници на платно ќе доловуваат мотиви од исконскиот амбиент на живописното делчевско село Разловци...
Градоначалникот Трајковски организираше Ифтарска вечера во делчевската џамија Градоначалникот Трајковски организираше Ифтарска вечера во делчевската џамија По повод рамазанските пости градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски ја организираше традиционал...
Најдобрите десет матуранти од делчевската гимназија ќе патуваат низ Европа Најдобрите десет матуранти од делчевската гимназија ќе патуваат низ Европа Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, на најдобрите 10 матуранти од СОУ „М.М.Брицо“ ќе им до...
Одржан состанок на Штабот за заштита и спсување при Општина Делчево Одржан состанок на Штабот за заштита и спсување при Општина Делчево Согласно со Насоките од Дирекцијата за заштита и спасување на Република Северна Македонија, денеска се одржа...
Завршуваат градежните работи на патниот правец Делчево-Ѕвегор-Граничен премин Завршуваат градежните работи на патниот правец Делчево-Ѕвегор-Граничен премин Привршува рехабилитација на патниот правец Делчево-Ѕвегор-Граничен премин во должина од 5 км. Градежните раб...
Покана за одбележување на 143- годишнината од Разловечкото востание Покана за одбележување на 143- годишнината од Разловечкото востание Општина Делчево НУЦК „Никола Ј. Вапцаров“ со посебна чест и задоволство Ве покануваат на одбележување на г...
РЕШЕНИЕ за свикување на 23. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 23. редовна седница на Советот на Општина Делчево 23. седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 20.05.2019 година (понеделник) во 14.00 часот во Му...
Покана за учество на планинарски марш „143 години Разловечко востание“ на 19.05.2019 Покана за учество на планинарски марш „143 години Разловечко востание“ на 19.05.2019 Општина Делчево и НУЦК „Никола Јонков Вапцаров“ од Дечево, ве покануваат да земете учество на традиционалнио...
Европска недела на имунизација Европска недела на имунизација По повод Европската недела на имунизацијата денеска во Делчево беа доделени 10 хуманитарни пакети на семејст...
Денот на Европа и Денот на победата над фашизмот одбележани во Делчево Денот на Европа и Денот на победата над фашизмот одбележани во Делчево   Со пригодна свеченост, денеска Делчево одбележа 74 години од победата над фашизмот и 69 години од Дено...
ЈАВЕН КОНКУРС за Избор на најубаво уреден двор во општина Делчево ЈАВЕН КОНКУРС за Избор на најубаво уреден двор во општина Делчево Општина Делчево ги повикува сите заинтересирани и креативни граѓани кои ги уредуваат своите дворови или граѓ...
Делчево одбележува 116 години од смртта на великанот Гоце Делчев Делчево одбележува 116 години од смртта на великанот Гоце Делчев Делчево се поклони пред великанот и патронот на градот Гоце Делчев. Со пригодна свеченост организирана од Оп...
Скејт- парк во Делчево Скејт- парк во Делчево Се подготвува уште еден парк во центарот на градот зад новата црква „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево. Согласн...
Уредете ги дворовите - ќе се избира најубаво уреден двор Уредете ги дворовите - ќе се избира најубаво уреден двор Во рамките на кампањата „Заедно до поубаво Делчево“ и согласно со Програмата за промоција и комуникација со ...
Градоначалникот Трајковски покровител на концертот во Македонската филхармонија „Гоце 116“ Градоначалникот Трајковски покровител на концертот во Македонската филхармонија „Гоце 116“ По повод одбележувањето на 116 -годишнината од смртта на македонскиот великан и револуционер Гоце Делчев и п...
Се засадуваат пролетни цвеќиња Се засадуваат пролетни цвеќиња Нови цвеќарници, саксии и нови цветни аранжмани ќе добијат зелените јавни површини во централното градско по...
Велигденска изложба во Делчево Велигденска изложба во Делчево   Илјадници велигденско обоени јајца, цртежи со велигденска содржина, најразлични велигденски декорации,...
РЕШЕНИЕ за свикување на 22. редовна седница на Советот на Општина Делчево РЕШЕНИЕ за свикување на 22. редовна седница на Советот на Општина Делчево 22. седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 30.04.2019 година (вторник) во 14.00 часот во Мулти...
Во ЈЛБ „Илинден“ одбележан Светскиот ден на книгата Во ЈЛБ „Илинден“ одбележан Светскиот ден на книгата Со пригодна свеченост, доделување на наградите на највредните читатели и на најдобрите млади автори, делчевс...
Се гради улица во селото Габрово Се гради улица во селото Габрово Започна поплочувањето со бехатон плочи на улицата во изградба која води кон резервоарот во селото Габрово. С...
Ќе се гради канализација и првите улици во населбата Басарица Ќе се гради канализација и првите улици во населбата Басарица Околу триесет милиони денари, средства  од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој доби О...
Одржана јавна консултација од страна на претставници од Јавното претпријатие за државни патишта Одржана јавна консултација од страна на претставници од Јавното претпријатие за државни патишта Во просториите на Спомен домот АСНОМ во Делчево се одржа  јавна консултација со засегнатите страни и ло...
Амбасадорот Тимоние : Делчево конкретен пример за добра инвестиција Амбасадорот Тимоние : Делчево конкретен пример за добра инвестиција Амабсадорот на Република Франција, Кристијан Тимоние, денеска престојуваше во  Делчево. Во рамките на п...
Д-р Врабевски и Трајковски: со пријателството ги промовираме европските вредности Д-р Врабевски и Трајковски: со пријателството ги промовираме европските вредности Донаторот на изградбата на фасадата на црквата „Св.Кирил и Методиј“, д-р Милен Врабевски е задоволен од теко...
Започнува реконструкцијата на училиштето во с. Стамер Започнува реконструкцијата на училиштето во с. Стамер   Деновиве започна реконструкцијата на старата училишна зграда во подрачното училиште „Св.Климент Охридс...
Се асфалтира првата улица во населба Пролет Се асфалтира првата улица во населба Пролет Започна асфалтирањето на првата улица во новата населба „Пролет“.  Се асфалтираат 262 метри од улица „1...
Во Делчево се одржува Семинар за иновации и дигитална технологија Во Делчево се одржува Семинар за иновации и дигитална технологија   Над 200 средношколци од регионот денеска учествуваат на семинарот за „Иновации, прогрес и дигитален ...
Нова машина ровокопач во ЈПКД „Брегалница“ Нова машина ровокопач во ЈПКД „Брегалница“ По неколку децении во делчевското Јавно комунално претпријатие „Брегалница“ е набавена нова машина ровокопач...
Делчевската гимназија го прослави својот патрон Делчевската гимназија го прослави својот патрон Со пригодна свеченост, денеска делчевската гимназија „М.М. Брицо“ го одбележа својот патронен празник и прос...
Делчево домаќин на вториот Семинар за дигитални технологии и претприеништво Делчево домаќин на вториот Семинар за дигитални технологии и претприеништво Средношколците од регионот повторно ќе имаат можност да се запознаат со новините во дигиталниот свет и претп...
Општина Делчево организира традиционална Велигденска изложба Општина Делчево организира традиционална Велигденска изложба Општина Делчево во соработка со локалните образовни и институции од областа на културата и оваа година ја ор...
Продолжува изградбата на крак од улица „Острец“ Продолжува изградбата на крак од улица „Острец“   Продолжува изградбата на крак од улица „Острец“ во населбата Маџир Маало. ЈПКД „Брегалница“ Делчево ра...
Изработена Стратегијата за родова еднаквост на Општина Делчево, Берово и Пехчево Изработена Стратегијата за родова еднаквост на Општина Делчево, Берово и Пехчево Првиот стратешки документ на Општина Делчево кој треба да ја унапреди состојбата со родовата еднкавост на же...
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА 	ИЗВЕШТАЈ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕКТИ И ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНА СРЕДИНА ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ИЗВЕШТАЈ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕКТИ И ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЖИВОТНА СРЕДИНА ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЈАВНА КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ИЗВЕШТАЈ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА И СОЦИЈАЛНИ АСПЕКТИ И ПЛАН ЗА ...
Продолжува чистењето на дивите депонии во Делчево Продолжува чистењето на дивите депонии во Делчево Над 50 м3 комунален отпад се собрани во последната реализирана акција за пролетно чистење на дивите депонии,...
Словенечки ученици и професори на средба со градоначалникот Трајковски Словенечки ученици и професори на средба со градоначалникот Трајковски Ученици и професори од словенечката гимназија „Полјане“ кои деновиве престојуваат во посета на делчевската г...
Најдобрите ученици Роми на прием кај градоначалникот Трајковски Најдобрите ученици Роми на прием кај градоначалникот Трајковски По повод Светскиот ден на Ромите 8 Април, најдобрите ученици Роми од трите образовни институции во Делчево, ...
Четврта ревија на олд тајмери во Делчево Четврта ревија на олд тајмери во Делчево На 13 април во Делчево во организација на Здружението „Kings of the roаds“ од Делчево, а со поддршка на Општ...
Фондот за иновации објави Јавен повик за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации Фондот за иновации објави Јавен повик за кофинансирани грантови за комерцијализација на иновации Фондот за иновации и технолошки развој на 30.03.2019 година објави Јавен повик за поднесување...
Најдобрата кинеска литература за деца претставена во Делчево Најдобрата кинеска литература за деца претставена во Делчево За прв пат во Делчево пред љубителите на пишаниот збор беше претставена најдобрата кинеска детска литература...
Се реконструира улицата „Македонска“ Се реконструира улицата „Македонска“ Се решава долгогодишниот проблем со улицата „Македонска“ во населбата Милково Брдо. Во тек се градежните раб...
Се обележуваат пешачките премини во Делчево Се обележуваат пешачките премини во Делчево Со цел поголема безбедност во сообраќајот во градот, посебно на пешаците, како една од најранливите категори...
Преку „Младинска картичка“ до зголемување на можностите на младите и во Делчево Преку „Младинска картичка“ до зголемување на можностите на младите и во Делчево Агенција за млади и спорт започна со имплементација на проектот „Младинска картичка“ кој нуди попусти за мла...
ЈЛБ „Илинден“: Најдобрата литература за деца од „Македоника литера“ утре во Делчево; Нови наслови од црковна литература во ЈЛБ „Илинден“ ЈЛБ „Илинден“: Најдобрата литература за деца од „Македоника литера“ утре во Делчево; Нови наслови од црковна литература во ЈЛБ „Илинден“ Во организација на ЈЛБ „Илинден“ утре со почеток во 12 ч во мултикултурниот центар во Спомен-домот АСНОМ, ќе...
Нова опрема за одржување на градското зеленило во ЈПКД „Брегалница“ Нова опрема за одржување на градското зеленило во ЈПКД „Брегалница“   Нови косилки за одржување на градското зеленило во Делчево набави ЈПКД „Брегалница“. Набавени се две г...
Соопштение Соопштение Општина Делчево ги известува граѓаните на дека Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, п...
Пролетно разубавување на Делчево Пролетно разубавување на Делчево    Нов изглед деновиве доби фонтаната пред градскиот парк во Делчево. Екипи на ЈПКД „Брегалница“ со...
Младите кик-боксерите Стојчевски и Ивановски на прием кај градоначалникот Трајковски Младите кик-боксерите Стојчевски и Ивановски на прием кај градоначалникот Трајковски Признание за спортските успеси на младите кик-боксери од кик-боксинг клубот „Ас“ од Делчево, денеска им одда...
Владиката Иларион: Храмот „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево ќе биде еден од најубавите храмови во православниот свет Владиката Иларион: Храмот „Св.Кирил и Методиј“ во Делчево ќе биде еден од најубавите храмови во православниот свет Црквата посветена на „Св. Кирил и Методиј“ во Делчево ќе биде една од најубавите цркви во регионот и во држа...
Објавен Конкурсот за упис во средните училишта Објавен Конкурсот за упис во средните училишта Министерството за образование и наука викендов го објави Конкурсот за запишување ученици во средно...
Стотици маски на традиционалната „Априлијада“ во Делчево Стотици маски на традиционалната „Априлијада“ во Делчево   Имагинацијата и креацијата кај најмладите спакувана во традиционалниот детски маскенбал по повод Денот...
Ученици од ООУ „Св.Климент Охридски“ во посета на градоначалникот Трајковски Ученици од ООУ „Св.Климент Охридски“ во посета на градоначалникот Трајковски Школски час по предметот општество денеска во Општина Делчево одржаа учениците од 4- те одделенија од ООУ „С...

Видео прилози за активности на општина Делчево

   Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Делчево водич

Образовни институции

Образовниот процес во општина Делчево се одвива во следните воспитно - образовни институции:   Предучилишно: ОЈУДГ “Весели Цветови” Работи в...

Инфраструктура

Водовод ...

Природни ресурси

КлимаКлимата во општина Делчево е источноевропска со модифициран плувиометарски режим. Според метеоролошките податоци во Делчево просечната годишна те...

Демографија

Според Пописот во 2002 година во општина Делчево живеат 17.505 жители, од кои 11.536 или 66% во општинскиот центар, т.е. градот Делчево. Просечната гу...

Кратка историја

Пределот на Пијанец има богато историско минато со археолошки остатоци кои потекнуваат од неолитскиот период (во околината на Габрово, Драмче, Ѕвегор,...

Култура

Културните активности во општина Делчево главно се одвиваат во Спомен домот АСНОМ, град Делчево кој располага со корисна површина од 2359 m2 и Спомен ...

Спорт и туризам

Спортски објекти во општина Делчево и нивна состојба на употребливост. Вид на спортски објект  Број Состојба  Градски стадион  1  Функ...

Граѓански сектор

ХДЗР “КХАМ“ - Општа цел “Подигање на едукативното ниво на Ромите“. Kонтакт: Зекир Абдулов 033 413 695, www.khamdelcevo.org.mk, e-mail: kham...

Делчево водич

Општина Делчево се наоѓа во крајниот североисточен дел на Република Македонија, во подножјето на планината Голак (Чавка -1524 m), непосредно до бугарс...

-Официјален Грб на Општина Делчево-

(За преглед на Општинскиот грб со поголема резолуција кликни на сликата.)

-Официјално знаме на Општина Делчево

(За преглед на Општинското знаме со поголема резолуција кликни на сликата.)

Развој на општина Делчево низ историјата

Делчево, според едно предание во Византиско време се викало Василево, што преведено од грчки значи Царево Село. За прв пат како населба се споменува п...

Постанок на областа и геолошки состав на територијата на општина Делчево

Потеклото на Пијанец е тектонско. Според геоморфолошките испитувања на Б.Ж Милоевиќ, Цвиииќ и други научници уште во Палеоген котлината Пијанец претст...

Состојба на животната средина во општина Делчево

Животната средина во општина Делчево во основа се карактеризира со сочуваност,  природност и еколошка рамнотежа. Општината се наоѓа далеку од инд...

Тврдината кај село Град

Град, е село во Пијанец, општина Делчево. Се наоѓа на неколку километри од магистралниот пат Делчево-Берово. Местото на кое се наоѓа селото изобилува ...

Палеонтолошки Истражувања кај с.Стамер

На 28 Јули 2007 година во атарот на селото Стамер во непосредна близина на Делчево пронајдена е масовна гробница на праисториски животни, која според ...

Основни податоци

За првпат археолошко-етнолошката збирка е отворена на 19.11.2001 година како тематска изложба- “ Пијанец од праисторијата па до денес”. А...

Музејски експонати-Дел од Етнолошката постановка во музејот

Софра, столчиња за седење, прибор за јадење во традиционалните Пијанечки домови. Корито за рачно месење на леб. Сито за сеење на бра...

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес175
mod_vvisit_counterВчера62
mod_vvisit_counterОваа недела237
mod_vvisit_counterПретходна недела3494
mod_vvisit_counterОвој месец377
mod_vvisit_counterПретходен месец15474
mod_vvisit_counterВкупно3601722

Присутни online: 9
Ваша IP: 35.175.191.36
,
Денес: Авг 03, 2021