Спорт и туризам

Печати

Спортски објекти во општина Делчево и нивна состојба на употребливост.

Вид на спортски објект  Број Состојба 
Градски стадион  1  Функционира
Спортска сала во Средното општинско училиште М.М.Брицо во Делчево 1 Функционира
Помошно фудбалско игралиште  1  Функционира
Големо фудбалско игралиште, с.Тработивиште  1  Функционира
Тениско игралиште  1  Не функционира     
Градски базен  1  Функционира
Школски ракометни и фудбалски терени  3  Функционира
Градска спортска сала кај спортски комплекс во Делчево  1  Не функционира
Училишна спортска сала во Основното Училиште  Ванчо Прќе  1  Функционира

 

Спортски клубови во општина Делчево:ФК Брегалница Делчево
1. ФК Брегалница - Фудбал
2. АС - Кик боксинг
3. Мега Бонд - Одбојка
4. К.К. Клубски - Кошарка
5. СРК ПОП - Планинари

 Share/Save/Bookmark