Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Одржана 33-та седница на Советот на општина Делчево

Печати PDF

Во вторник 28.02.2012 година со почеток во 13.00 часот се одржа 33-та седница на Советот на општина Делчево со сл. дневен ред:

-Усвојување на Записникот од 31 и 32. седница на Советот на Општина Делчево

1. Квартален извештај за извршувањето на Буџетот на Општина Делчево за квартал 4;

2. Предлог - Одлука за отпис на даночни побарувања;

Образлагач: Анка Христова – Раководител на Одделението за финансии, буџет, јавни дејности и ЛЕР;

3. Предлог - Одлука за  утврдување на зони на градежно земјиште;

Образлагач: Здравко Мирчевски – Секретар на Општина Делчево.

4. Предлог - Одлука за одредување на локација за депонирање на инертен отпад (земјен ископ);

Образлагач: Крум Николовски, Раководител на Одделението за инспекциски надзор.

5. Предлог- Одлука за парична помош;

Образлагач: Здравко Мирчевски – Секретар на Општина Делчево.

6. Предлог – Одлука за сопствено учество на Општина Делчево за проектот „Изградба на колектор за отпадни води од с. Звегор до Делчево“;

7. Предлог-Одлука за давање поддршка на предлог -проектот Третман на отпадни води с.Панчарево, носител на проектот Општина Пехчево;

8. Предлог-Одлука за давање поддршка на  предлог - проектот  „Ревитализација на р.Брегалница-третман на отпадни води с.Чифлик“- -I-ва фаза, носител на проектот  Центар за развој на Источен плански регион;

Образлагач: По точките 6, 7 и 8 Тони Стоименовски – Советник за ЛЕР;

9. Предлог – Одлука за утврдување зони за утврдување на пазарна вредност на недвижен имот;

Образлагач: Звонко Атанасовски - Советник за уредување на градежно земјиште.

10. Предлог - Одлука за донесување на урбанистичко планска документација за усогласување на намените на делот од к.п. бр. 4988/1 к.о. Делчево зафатен со Антенски столб  ЕВН - Македонија-Електронска комуникациска мрежа;

Образлагач: Горан Петровски – Раководител на Одделението за урбанизам, уредување на градежно земјиште и заштита на животна средина.

11. Одлука  за донација на средства на МПЦ Охридска архиепископија при храм „Св.Кирил и Методиј“,Соборен храм во Делчево.

Образлагач: Здравко Мирчевски – Секретар на Општина Делчево.

12. Прашања и предлози на членови на Совет.

Share/Save/Bookmark

Оваа содржина е заклучена. Не е можно коментирање на оваа статија.

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес256
mod_vvisit_counterВчера436
mod_vvisit_counterОваа недела256
mod_vvisit_counterПретходна недела3525
mod_vvisit_counterОвој месец13261
mod_vvisit_counterПретходен месец12072
mod_vvisit_counterВкупно3510124

Присутни online: 1
Ваша IP: 3.227.247.17
,
Денес: Јан 25, 2021