Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Се одржа 26-та седница на Советот на општина Делчево

Печати PDF

Thumbnail image

Во петок 14.10.2011 година со почеток во 15.00 часот се одржа 26-та седница на Советот на општина Делчево со сл. 

Дневен ред

-      Усвојување на Записникот од 25.седница на Советот на Општина Делчево

1. Измени и дополнувања на Буџетот на Општина Делчево за 2011 година;

Образлагач: Анка Христова – Раководител на Одделението за финансии, буџет, даноци, јавни дејности и ЛЕР;

2. Предлог – Одлука за доделување на стипендии на одлични ученици во СОУ „М. М. Брицо„

3. Предлог – Одлука за доделување на студентски стипендии;

Образлагач: Здравко Мирчевски – Секретар на Општина Делчево.

Thumbnail image Thumbnail image

4. Предлог – Одлука за давање согласност на Правилникот на организација и систематизација на работите, работните задачи и работните места на ОЈУДГ „Весели Цветови“ – Делчево. (одложена)

5. Годишен извештај за работата на ОЈУДГ „Весели Цветови“  за 2010-2011 година со Заклучок за усвојување;

6. Годишна програма за работа на ОЈУДГ „Весели Цветови“ за 2011-2012 со Заклучок за усвојување;

Образлагач: Магда Видимлиска -  Директор на ОЈУДГ „Весели Цветови“

7. Предлог – Заклучок за усвојување на Годишниот извештај за работата на ООУ „Св. Климент Охридски“ за учебната 2010-2011 година;

8. Предлог – Заклучок за усвојување на Годишната програма на ООУ „Св. Климент Охридски“ за учебната 2010-2011 година;

Oбразлагач: Мирко Стоименовски – Директор на СОУ „М.М.Брицо“ – Делчево.

Thumbnail image

9. Предлог – Заклучок за усвојување на Годишната програма за работата на СОУ „М.М.Брицо“ за учебната 2011-2012 година;

Образлагач: Митко Антовски – Директор на СОУ „М.М.Брицо“ – Делчево.

10. Предлог – Одлука за утврдување на нацрт ДУП за У.Е. 3, дел од Блок 3.1. во општина Делчево;

11.Предлог – Одлука за утврдување на нацрт ДУП за У.Е. 3, дел од Блок 3.2. од ГУП Делчево-Општина  Делчево- измена и дополнување;

12.  Предлог – Одлука за утврдување на нацрт ДУП за У.Е. 2, дел од Блок 2.1.  дел од локалитетот „Сервисна зона“- Општина Делчево;

13. Предлог – Одлука за утврдување на Нацрт урбанистички план вон населено место на к.п. бр.933 и к.п. бр.934 КО Стамер, м.в. Долни Гробишта – Делчево за Стопански комплекс – магацин за сточна храна, вештачки ѓубрива и земјоделска механизација;

Образлгач: Горан Петровски -  Советник за урбанизам;

14. Предлог – Програма за работата на ООУ „В. Прке“ за учебната 2011/2012 година со Заклучок за усвојување;

Ванчо Атанасовски – Директор на ООУ „В. Прке“ – Делчево.

15. Предлог - Одлука за пренесување на правото на сопственост на

движна ствар товарно моторно возило

Образлагач: Градоначалникот на Општина Делчево.

16. Прашања и предлози на членови на Совет.

Share/Save/Bookmark

Оваа содржина е заклучена. Не е можно коментирање на оваа статија.

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес527
mod_vvisit_counterВчера547
mod_vvisit_counterОваа недела1074
mod_vvisit_counterПретходна недела1885
mod_vvisit_counterОвој месец5985
mod_vvisit_counterПретходен месец13040
mod_vvisit_counterВкупно3576938

Присутни online: 13
Ваша IP: 3.235.179.79
,
Денес: Јун 15, 2021