Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 

Актуелно - Актуелности

Врз основа на член 39 став 2 и член 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002), како и член 25 став 2 од Статутот на Општина Делчево (“Сл. гласник на Општина Делчево“ бр.15/2013), Претседателот на Советот на Општина Делчево на ден  31.01.2020 година, донесе

РЕШЕНИЕ за свикување на 35. редовна седница на Советот на Општина Делчево

I

35 седница на Советот на Општина Делчево ќе се одржи на 10.02.2020 (понеделник) во 14:00 часот во Мултимедијалниот центар во Делчево. Центарот е сместен на вториот кат од Спомен-домот АСНОМ Делчево.

За седницата е предложен следниот

Дневен ред

          

1.Предлог-Програма за  уредување на градежно земјиште на подрачјето на општина Делчево за 2020 година;
2.Предлог-Програма за изградба, реконструкција, одржување и заштита на општински патишта и улици во Општина Делчево за 2020 година;
Образлагач:  По точките 1 и 2-Звонко Атанасов-Раководител на Одделение за урбанизам.

3.Годишен извештај за реализирани активности на Општинскиот Совет за бебедност на сообраќајот на патиштата-Делчево за 2019 година со Заклучок за усвојување;
4.Предлог-Годишна Програма за работа на Општинскиот Совет за бебедност на сообраќајот на патиштата-Делчево
Образлагач: По точките  3 и 4-Николина П.Мавродиева-Виш соработник за сообрачај и патишта

5.Предлог-Одлука за промена на назив и скратен назив на Локален историски, археолошки, етнолошки и природно-научен “Музеј на град Делчево – Пијанец”-Делчево.
Образлагач: Ванчо Новоселски-Советник за образование.

6.Предлог-Решение за разрешување и именување претставник на основачот во Училишниот одбор на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево;
Образлагач: Драган Маневски-Претседател на Советот на Општина Делчво.

7.Предлог-Програма за социјална заштита на Општина Делчево за 2020 година;
8.Деловник за работа на Комисијата за еднакви можности;
Образлагач: По точките 7 и 8-Сузана Петровска-Координатор на Комисијата за еднакви можности.

9.Предлог-Одлука за утврдување вредност на бодот за пресметување на платите на административните службеници во ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
10.Предлог-Одлука за утврдување максимален износ на вредноста на бодот за пресметување на платите на давателите на јавни услуги и директорот на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
11.Предлог-Одлука за утврдување вредност на бодот за пресметување на платите на помошно-технички лица вработени во ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево;
Образлагач: По точките 9,10 и 11-Билјана Симовска-Директор на ОЈУДГ „Весели Цветови“-Делчево.

12.Полугодишен извештај за работата на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево за првото полугодие од учебната 2019/2020  година со Заклучок за усвојување;
Образлагач: Горан Димитровски-Директор на ООУ „Св.Климент Охридски“-Делчево.

13.Предлог-Одлука за ослободување од плаќање на комунална такса за јавно осветлување на иматели на електрични броила за мерење на електрична енергија,
Образлагач: Кире Цоневски-Соработник за превенција, заштита и спасување.

14.Полугодишен извештај за работата на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево за учебната 2019-2020 година со Заклучок за усвојување;
Образлагач: Љупчо Прачкоски-Директор на СОУ „М.М.Брицо“-Делчево.

 15.Предлог-Одлука за приоритетен предлог за развој на подрачјата со специфични развојни потреби;
 Образлагач: Тони Стоименовски-Советник за ЛЕР.

            II

Присуството на членовите на Советот на Општина Делчево е задолжително, а секое отсуство потребно е да се пријави кај Претседателот на Советот на Општина Делчево.

Бр.09-282/1                                                                                                                                                                                                                                                    СОВЕТ НА ОПШТИНА ДЕЛЧЕВО
31.01.2020 год.                                                                                                                                                                                                                                                                                Претседател,
Д е л ч е в о                                                                                                                                                                                                                                                                         Драган Маневски,с.р.

Share/Save/Bookmark

Коментирај

Коментари кои не се поврзани со текстот што е објавен, нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат навредлива содржина по било која основа нема да се објавуваат.
Коментари кои содржат несоодветни зборови нема да се објавуваат.
Коментари кои се упатени на други коментари а се со содржина која не е поврзана со содржината на текстот на статијата нема да се објавуваат.


Последни актуелни информации

Објавено на 04 Март 2020, 15.15 од Д.Чапевски
-36------ Советниците на денешната редовна 36 Седница на Советот го усвоија Заклучокот за извршувањето на Буџетот за последниот квартал за 2019  кој изнесува 87,5%, односно од вкупно планираните приходи од...
Објавено на 04 Март 2020, 09.45 од Д.Чапевски
2020-03-04-08-47-01 Девет нови контејнери, денеска се поставија во најоддалеченото село во Општина Делчево, Разловци, со што за прв пат ова село добива садови за собирање комунален отпад. Локациите каде се поставени...
Објавено на 04 Март 2020, 09.15 од Д.Чапевски
2020-03-04-08-42-29 Општина Делчево е дел од заедничката Програма на Советот на Европа и ЕУ, РОМАКТЕД, што значи Програма за промовирање добро владеење и зајакнување на Ромите на локално ниво“. Програмата е наменета за...
Објавено на 02 Март 2020, 11.50 од Д.Чапевски
2020-03-02-10-54-56  Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска во Владата на РСМ заедно со градоначалниците од 80 општини и градот Скопје, го потпиша Меморандумот за разбирање со општините за...
Објавено на 27 Февруари 2020, 14.02 од Д.Чапевски
2020-02-27-13-04-45 Согласно со насоките од Генералниот секретаријат од Владата на Република Северна Македонија, Општина Делчево ги известува сите вработени во Општина Делчево и локалните институции и претпријатија,...
Објавено на 27 Февруари 2020, 12.24 од Д.Чапевски
2020-02-27-11-39-38 Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр.199/2014,42/2015,44/2015,193/2015,31/16,163/16 и 64/18), Градоначалникот на Општина Делчево го донесува...
Објавено на 26 Февруари 2020, 14.43 од Д.Чапевски
----36------- Врз основа на член 39 став 2 ичлен 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002), како и член 25 став 2 од Статутот на Општина Делчево (“Сл. гласник на Општина Делчево“...
Објавено на 25 Февруари 2020, 13.15 од Д.Чапевски
2020-02-25-12-16-56 Наставници од трите образовни институции од градот денеска присуствуваа на обуката за родова сензибилизација на наставниот кадар организирана од Општина Делчево и Комисијата за еднакви можности меѓу...
Објавено на 24 Февруари 2020, 11.42 од Д.Чапевски
2020-02-24-10-45-09 Кои се надлежностите на една опшптина, дали има екопатроли, каде ќе се наоѓа филтер- станицата за вода во Делчево и како изгледа еден работен ден на градоначалникот, беа само дел од прашањата што ги...
Објавено на 24 Февруари 2020, 08.35 од Д.Чапевски
2020-02-24-07-36-21 Согласно со Програмата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Делчево и работа на КЕМ за 2020 година, Комисијата за еднакви можности на жените и мажите при Советот на Општина Делчево,...
Објавено на 23 Февруари 2020, 12.15 од Д.Чапевски
-76-    Планинари од Делчево, Берово и Пехчево, заедно со претставници од институции и здруженија на граѓани од Делчево и соседните општини учествуваа на планинарскиот марш на планината Голак...
Објавено на 21 Февруари 2020, 13.27 од Д.Чапевски
2020-02-21-12-29-33 Учениците и наставниците од ООУ „Ванчо Прке“ во соработка со Јавната локална библиотека „Илинден“ денеска го одбележаа Светскиот ден на мајчиниот јазик. По тој повод беше одржана  пригодна културна...
Објавено на 21 Февруари 2020, 09.32 од Д.Чапевски
2020-02-21-08-35-28  Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве активно работат на расчистување на селските гробишта во селата Тработивиште и Разловци. Покрај редовните активности за редовно чистење и одржување на јавните...
Објавено на 20 Февруари 2020, 09.27 од Д.Чапевски
2020-02-20-08-29-26 Прв пат по повеќе од една деценија, набавени се нови садови за отпад во Општина Делчево. За подобрување на состојбата со управување на отпадот, Општина Делчево набави 23 контејнери вредни 371.000...
Објавено на 18 Февруари 2020, 13.39 од Д.Чапевски
2020-02-18-12-41-17 Единицата за управување со проектот „Водоснабдување на Делчево“ на својот шести состанок ги даде проекциите за реализација на инфраструктурниот дел од проектот. На состанокот главна тема беше...
Објавено на 18 Февруари 2020, 08.06 од Д.Чапевски
------76---- По повод 76-годишнината од Февруарскиот поход, Општина Делчево организира планинарски марш до планината Голак на ден 23.02.2020. За таа цел, Општина Делчево  ги повикува граѓаните, здруженијата,...
Објавено на 14 Февруари 2020, 12.00 од Д.Чапевски
2020-02-14-11-02-59  Интензивно се работи на изградбата на пристапните рампи на првиот пешачки мост на реката Брегалница. Согласно со проектот, пристапните рампи на пешачкиот мост се составени од пешачка рампа и скали...
Објавено на 13 Февруари 2020, 14.00 од Д.Чапевски
2020-02-13-13-05-55 Со изградба на кровната конструкција, денеска започна втората фаза од доизградбата на соборниот храм „Свети Кирил и Методиј“ во Делчево. Работите треба да завршат за два месеци, а средствата за...
Објавено на 12 Февруари 2020, 14.05 од Д.Чапевски
2020-02-12-13-06-50 Во рамките на Програмата за изградба на нови објекти и за реконструкција, санација и адаптација на постојните објекти што ги користат националните установи од областа на културата за 2020 година,...
Објавено на 11 Февруари 2020, 11.52 од Д.Чапевски
2020-02-11-10-54-46 Во работна посета на Општина Делчево денеска престојува заменик- амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјава, Ото Граф, при што беше остварена средба со градоначалникот Горан Трајковски....

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес378
mod_vvisit_counterВчера493
mod_vvisit_counterОваа недела2177
mod_vvisit_counterПретходна недела4975
mod_vvisit_counterОвој месец15684
mod_vvisit_counterПретходен месец19903
mod_vvisit_counterВкупно3482541

Присутни online: 6
Ваша IP: 3.219.31.204
,
Денес: Ное 26, 2020