Postapki i_proceduri Gradezni dozvoli 

Категорија-Минати соопштенија

Филтер      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Кликови
1 Сто дена - градоначалник на Општина Делчево, Горан Трајковски 7308
2 С О О П Ш Т Е Н И Е за спроведување на јавна презентација и јавна анкета по Нацрт - Детален урбанистички план (ДУП) за Урбана единица 1, дел од урбан блок 2.1 – Кожара 3499
3 ООУ Ванчо Прке ги објави програмите за ученичките ексукрзии за 3, 6 и 9-то одделение 4311
4 Известување од Центарот за јавно здравје – Кочани 3805
5 ЈАВЕН ПОВИК за поднесување програми и проекти за реализација во 2015 година 4112
6 Продолжуваат активностите за спроведување на Проект за отворени денови за социјална заштита во руралните средини 4282
7 Јавен повик за пријавување на такси возачи вработени во правни лица лиценцирани за такси дејност од Општина Делчево за посетување на обука за изучување на англиски јазик 4540
8 Согласно потребата од назначување на лица за комуникација со граѓани кои што имаат одреден вид и степен на попреченост Општина Делчево назначи лица за контакт 4457
9 Закажан состанок на Советодавната група граѓани на Општина Делчево 4103
10 Соопштение за првата теристичка (од земја) аеросолна дезинсекција против комарци со УЛВ метода за 2014 година 4293
11 СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА 5488
12 СООПШТЕНИЕ за ЈАВНА РАСПРАВА 4212
13 Апел за спроведување на донаторска акција 4240
14 Соопштение 4114
15 Соопштение за Урбана заедница на Трети реон во Делчево 4222
16 Повторен оглас за невработени лица 4499
17 Јавен оглас за невработени лица 4651
18 Вапцарови бранувања во чест на големиот македонски поет 4078
19 Ке се одржи редовната годишна средба "Можности и потреби на граѓанскиот сектор во општина Делчево" за 2012 3824
20 Меѓународен кошаркарски турнир "Трофеј на Делчево 2011" 4504
21 Работилница за трансгранична соработка на етно начин 4167
22 Продолжува проектот за реализација на Бесплатни ортопедски прегледи во Делчево 4169
23 О Г Л А С За продажба на ствари сопственост на Општина Делчево со јавно наддавање 4076
24 ОГЛАС За продажба на ствари сопственост на Општина Делчево со јавно наддавање по втор пат 4325
25 Оглас за доделување линии за вршење на превоз 4220
26 Соопштение за бесплатните ортопедски прегледи за 28.05.2011 3537
27 Соопштение од општина Крива Паланка 4082
28 Соопштение за одбележување на 135 годишнината од Разловечкото востание 5051
29 Известување за Урбана заедницана 2-ри реон 3830
30 Соопштение за 1-ви мај 3599
31 Соопштение од општина Пехчево 3674
32 Меѓународен пријателски тест натпревар на КК Клубски 4269
33 Гостување на КУД Танец во Делчево 3995
34 Организација на традиционална велигденска изложба 3654
35 ИНФОРМАЦИЈА За кандидатите кои конкурирале на јавниот конкурс за членови на комисии за пописен реон, реонски инструктори и реонски попишувачи 3515
36 Објавен е повик за доделување на финансиски сретства во рамките на ИПАРД програмата 4093
37 Соопштение за попис 2011 год. 3915
38 Покана за трибина Партнер 3778
39 Стартува Кошаркарскиот куп за жени во Делчево 3655
40 Соопштение и покана за одбележување на 4-ти Мај-108 години од смртта на Гоце Делчев 3919
41 Соопштение и покана за празнување на 4-ти Февруари-139 години од раѓањето на Гоце Делчев 3798
42 П О К А Н А за свечено пуштање во употреба на улица и патишта 3755
43 Соопштение по повод поставување на камен темелник на нова спортска сала 3492
44 П О К А Н А 3271
45 Анкета за усвојување на ДУП во Централно гратско подрачје 3810
46 Соопштение по повод чествувањето на 23 Октомври- Денот на македонската револуционерна борба 3255
47 Соопштение за објавен прашалник 3341
48 Соопштение за постапката за основање и работа на заедница на сопственици на посебните делови во станбените згради 3539
49 Соопштение за патување за Крушево за илинден 2010 3532
50 Трка за светска хармонија 3568
51 Соопштение за доделена парична помош за новороденчиња 3408
52 Сооштение од Црвен крст-Делчево 3955
53 Соопштенија за месна заедница-Ѕвегорска река 3387
54 Соопштение за волонтери 3365
55 Соопштение за месни заедници 3450

Последни актуелни информации

Објавено на 04 Март 2020, 15.15 од Д.Чапевски
-36------ Советниците на денешната редовна 36 Седница на Советот го усвоија Заклучокот за извршувањето на Буџетот за последниот квартал за 2019  кој изнесува 87,5%, односно од вкупно планираните приходи од...
Објавено на 04 Март 2020, 09.45 од Д.Чапевски
2020-03-04-08-47-01 Девет нови контејнери, денеска се поставија во најоддалеченото село во Општина Делчево, Разловци, со што за прв пат ова село добива садови за собирање комунален отпад. Локациите каде се поставени...
Објавено на 04 Март 2020, 09.15 од Д.Чапевски
2020-03-04-08-42-29 Општина Делчево е дел од заедничката Програма на Советот на Европа и ЕУ, РОМАКТЕД, што значи Програма за промовирање добро владеење и зајакнување на Ромите на локално ниво“. Програмата е наменета за...
Објавено на 02 Март 2020, 11.50 од Д.Чапевски
2020-03-02-10-54-56  Градоначалникот на Општина Делчево, Горан Трајковски, денеска во Владата на РСМ заедно со градоначалниците од 80 општини и градот Скопје, го потпиша Меморандумот за разбирање со општините за...
Објавено на 27 Февруари 2020, 14.02 од Д.Чапевски
2020-02-27-13-04-45 Согласно со насоките од Генералниот секретаријат од Владата на Република Северна Македонија, Општина Делчево ги известува сите вработени во Општина Делчево и локалните институции и претпријатија,...
Објавено на 27 Февруари 2020, 12.24 од Д.Чапевски
2020-02-27-11-39-38 Врз основа на член 21 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Службен весник на РМ бр.199/2014,42/2015,44/2015,193/2015,31/16,163/16 и 64/18), Градоначалникот на Општина Делчево го донесува...
Објавено на 26 Февруари 2020, 14.43 од Д.Чапевски
----36------- Врз основа на член 39 став 2 ичлен 48 од Законот за локална самоуправа („Сл. Весник на РМ“ бр. 5/2002), како и член 25 став 2 од Статутот на Општина Делчево (“Сл. гласник на Општина Делчево“...
Објавено на 25 Февруари 2020, 13.15 од Д.Чапевски
2020-02-25-12-16-56 Наставници од трите образовни институции од градот денеска присуствуваа на обуката за родова сензибилизација на наставниот кадар организирана од Општина Делчево и Комисијата за еднакви можности меѓу...
Објавено на 24 Февруари 2020, 11.42 од Д.Чапевски
2020-02-24-10-45-09 Кои се надлежностите на една опшптина, дали има екопатроли, каде ќе се наоѓа филтер- станицата за вода во Делчево и како изгледа еден работен ден на градоначалникот, беа само дел од прашањата што ги...
Објавено на 24 Февруари 2020, 08.35 од Д.Чапевски
2020-02-24-07-36-21 Согласно со Програмата за еднакви можности на жените и мажите на Општина Делчево и работа на КЕМ за 2020 година, Комисијата за еднакви можности на жените и мажите при Советот на Општина Делчево,...
Објавено на 23 Февруари 2020, 12.15 од Д.Чапевски
-76-    Планинари од Делчево, Берово и Пехчево, заедно со претставници од институции и здруженија на граѓани од Делчево и соседните општини учествуваа на планинарскиот марш на планината Голак...
Објавено на 21 Февруари 2020, 13.27 од Д.Чапевски
2020-02-21-12-29-33 Учениците и наставниците од ООУ „Ванчо Прке“ во соработка со Јавната локална библиотека „Илинден“ денеска го одбележаа Светскиот ден на мајчиниот јазик. По тој повод беше одржана  пригодна културна...
Објавено на 21 Февруари 2020, 09.32 од Д.Чапевски
2020-02-21-08-35-28  Екипи на ЈКП „Брегалница“ деновиве активно работат на расчистување на селските гробишта во селата Тработивиште и Разловци. Покрај редовните активности за редовно чистење и одржување на јавните...
Објавено на 20 Февруари 2020, 09.27 од Д.Чапевски
2020-02-20-08-29-26 Прв пат по повеќе од една деценија, набавени се нови садови за отпад во Општина Делчево. За подобрување на состојбата со управување на отпадот, Општина Делчево набави 23 контејнери вредни 371.000...
Објавено на 18 Февруари 2020, 13.39 од Д.Чапевски
2020-02-18-12-41-17 Единицата за управување со проектот „Водоснабдување на Делчево“ на својот шести состанок ги даде проекциите за реализација на инфраструктурниот дел од проектот. На состанокот главна тема беше...
Објавено на 18 Февруари 2020, 08.06 од Д.Чапевски
------76---- По повод 76-годишнината од Февруарскиот поход, Општина Делчево организира планинарски марш до планината Голак на ден 23.02.2020. За таа цел, Општина Делчево  ги повикува граѓаните, здруженијата,...
Објавено на 14 Февруари 2020, 12.00 од Д.Чапевски
2020-02-14-11-02-59  Интензивно се работи на изградбата на пристапните рампи на првиот пешачки мост на реката Брегалница. Согласно со проектот, пристапните рампи на пешачкиот мост се составени од пешачка рампа и скали...
Објавено на 13 Февруари 2020, 14.00 од Д.Чапевски
2020-02-13-13-05-55 Со изградба на кровната конструкција, денеска започна втората фаза од доизградбата на соборниот храм „Свети Кирил и Методиј“ во Делчево. Работите треба да завршат за два месеци, а средствата за...
Објавено на 12 Февруари 2020, 14.05 од Д.Чапевски
2020-02-12-13-06-50 Во рамките на Програмата за изградба на нови објекти и за реконструкција, санација и адаптација на постојните објекти што ги користат националните установи од областа на културата за 2020 година,...
Објавено на 11 Февруари 2020, 11.52 од Д.Чапевски
2020-02-11-10-54-46 Во работна посета на Општина Делчево денеска престојува заменик- амбасадорот на Сојузна Република Германија во земјава, Ото Граф, при што беше остварена средба со градоначалникот Горан Трајковски....

Посетеност

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДенес158
mod_vvisit_counterВчера285
mod_vvisit_counterОваа недела1144
mod_vvisit_counterПретходна недела2701
mod_vvisit_counterОвој месец12564
mod_vvisit_counterПретходен месец14556
mod_vvisit_counterВкупно3523983

Присутни online: 11
Ваша IP: 54.236.62.49
,
Денес: Фев 26, 2021